Dörrtillverkare i Sverige

Här följer ett par korta presentationer om dörrtillverkare med fabriker i Sverige.

Swedoor | MinDörr | DiplomatAllmogesnickerier | Polardörren | Svenska Dörrar

Swedoor och JELD-WEN

Jeld-Wen är en av de ledande leverantörerna av dörrar i Europa. I de skandinaviska länderna är märket mer känt som Swedoor. Deras ytterdörrar och innerdörrar finns i många villor, lägenheter men också i större fastigheter med höga krav på ljud- brand- och säkerhetslösningar.

Företaget grundades 1960 i Oregon, USA. I dag finns det 150 divisioner och över 20 000 anställda i bolaget. Som en förlängds arm finns det många återförsäljare som talar sig varmt om märket. I Sverige har vi till exempel kedjan Beijer Bygg som finns på många orter men också smidigt och enkelt på näthandel.

Hemsida: http://www.swedoor.se/
Återförsäljare online: Beijer Bygg

MinDörr Osby

Från MinDörr kan du köpa svensktillverkade ytterdörrar direkt från fabriken i Osby. Finns dörren i lager har du dörren hos dig inom 1-5 arbetsdagar. I annat fall får du vänta mellan 4-6 veckor på att din dörr ska tillverkas i fabriken. Du kan handla direkt från MinDörr i deras webshop och betala med kort eller mot faktura. I sortimentet finns ytterdörrar, altandörrar, innerdörrar och garageportar.

Hemsida: http://www.mindorr.se/

Diplomat dörrar

I småländska Bankeryd invigde Diplomat för några år sedan Europas modernaste dörrfabrik. Där bygger man dörrar på löpande band i team bestående av både människor och robotar.

En riktigt bra applikation är Diplomats Dörrväljaren där du kan testa olika dörrar virtuellt online. http://www.diplomatdorrar.se/funktioner/dorrvaljaren. Det finns tre typhus att testa dörrtyper och färger mot. Appen finns också till iPhone via App Store.

Vill du kolla närmare på Diplomats dörrar fysiskt kan du söka fram närmaste showroom via deras karta på http://www.diplomatdorrar.se/funktioner/hitta-aterforsaljare-och-showroom.

Vill du köpa Diplomats dörrar online rekommenderar vi Bygghemma.se

Hemsida: http://www.diplomatdorrar.se

Allmogesnickerier – dörrtillverkare i Dalarna

Gillar du allmoge och dörrar med charm och gammeldags utseende bör du kika in hos Allmogesnickerier AB. Företaget tillverkar ytterdörrar, innerdörrar både som enkeldörrar och pardörrar. De säljer också fönter och altandörrar i allmoge. All tillverkning görs vid fabriken i Leksand, Dalarna.

Hemsidahttp://www.allmoge.se/

Polardörren i Öjebyn, Norrbotten

Företaget Polardörren håller till långt upp i Sverige, Norrbotten. Tillverkningen görs i Öjebyn och gjordes under 90-talet som del i hustillverkningen inom Älvsbyhus. Idag är Polardörren ett fristående företag med ca 25 anställda och med visionen att vara marknadens mest kreativa och flexibla ytterdörrtillverkare.

Hemsidahttp://www.polardorren.se/

Köpa dörrar från Polardörren kan du göra online hos Bygghemma eller Hemfint.se. Vill du handla i butik vänd dig till XL Bygg, Bolist eller Bygma.

Svenska Dörrar

Konstigt vore väl om dörrarna från märket Svenska Dörrar inte var tillverkade i Sverige. Produktionen görs i en fabrik med lång tradition av träbearbetning och hantverk i över 80 år. Svenska Dörrar har en hemsida där man kan titta på alla deras produkter. Informationen om varje dörr är dock ganska tafatt. Vi rekommenderar istället att du läser på Hemfint.se för bra produktbeskrivningar.

Hemsidahttp://www.svenskadorrar.se