Parytterdörrar

Det vanligaste stället på ett hus där man hittar pardörrar är som ytterdörr eller som dörr ut till en altan. Pardörren är bra på ställen där man kan behöva extra bredd vid tillfällen då man ska flytta in och ut större saker.

Det är inte lika vanligt med pardörrar inomhus, men det förekommer ibland t.ex som dörr in till vardagsrum/allrum där man vill kunna ge en känsla av extra rymd och ljus men ibland har önskemålet att kunna stänga till för att inte störa personer i andra delar av huset.

Vackert med helglasade pardörrar till altanen

En altan är ofta placerad i riktning mot trädgård och natur. Altandörren kan om den är helglasad bidra till en plats där man får en vacker vy. Med helglas blir det bra ljusinsläpp men på bekostnad av värmeförlust. Se därför till att köpa en helglasad pardörr som har 3-glas isolerruta för att hålla nere uppvärmningskostnaderna.

Montering av parytterdörrar

Att montera en pardörr kan vara knepigt men blir betydligt lättare om man tar lärdom av andra. Bygghemma.se har ett filmklipp där de ger bra tips på förberedelsearbete, dörrtillbehör och bra saker att tänka på vid montering. Pardörren de monterar i filmen är en fönsterdörr, men samma principer gäller såklart vid andra typer av pardörrar.